O Restauracji
Styl 70
Restauracja Styl 70
Restauracja Styl 70 stanowi połączenie pysznej kuchni, niebanalnej atmosfery oraz obsługi na najwyższym poziomie. To tu, pod okiem Wojciecha Krzaka – naszego Szefa Kuchni z wieloletnim doświadczeniem, tworzymy dania kuchni polskiej i lokalne, śląskie przysmaki, w których rozsmakowała się Pszczyna.
Tereny Śląska słyną nie tylko z ciekawych niemieckich, austriackich i czeskich wpływów kulinarnych, ale również z perfekcyjnego podejścia do dań z innych rejonów Polski. Śląsk, w tym Pszczyna i Tychy, to legendarne kluski z dziurką, rolady i wiele innych potraw na bazie mięsa, podrobów, ciekawe wykorzystanie ziemniaków i piwa. W menu naszej restauracji znajdziecie Państwo klasyczne potrawy w autorskiej koncepcji Szefa Kuchni – sycące zupy, interesujące przystawki, legendarne dania główne i desery, które nie tylko cieszą smakiem, ale i smakowitym wyglądem.
Tradycja
Polska kuchnia
W Restauracji Styl 70 wracamy do korzeni, gdyż kochamy polską kuchnię. Bazując na najwyższej jakości lokalnych i sezonowych produktach, udaje nam się odtworzyć smaki z dzieciństwa. Współpracujemy ze sprawdzonymi dostawcami – nasz sukces tkwi w doświadczeniu i kucharskiej wyobraźni, najlepszych polskich przepisach, oraz w wykorzystaniu najwyższej jakości składników, które przekładają się na smak naszych potraw.
Szef Kuchni
Wojciech Krzak
Za sprawne działanie restauracji, budowanie zgranego zespołu, ale przede wszystkim za doskonałe dania w Restauracji Styl 70 odpowiedzialny jest Wojciech Krzak – szef kuchni z ponad 20-letnim doświadczeniem.
Rodowity Ślązak, z ogromnym zaangażowaniem promuje śląskie dania. Przygotowując je stawia na pierwszym miejscu smak, tradycję i estetykę talerza. Nieustannie podnosi swoje kwalifikacje w zarządzaniu gastronomią, chętnie pomaga i dzieli się wiedzą, biorąc udział w wielu inicjatywach charytatywnych. Będąc cenionym specjalistą w branży, współpracuje ze znanymi szefami kuchni na południu Polski, wymieniając się wiedzą i doświadczeniami.
Jego bogate doświadczenie pozwoliło mu z sukcesem zaprojektować i otworzyć kuchnię Hotelu Styl 70***, gdzie od ponad 10 lat z sercem i pasją serwuje dania kuchni polskiej i śląskiej w oparciu o sezonowość i lokalnie zdobyte produkty.
W wolnym czasie podróżuje i uprawia sport. Jest pasjonatem piłki nożnej i snowboardu, ale uwielbia też odkrywać nowe miejsca i smakować kuchnię i lokalne specjały z każdego odwiedzanego regionu.