recepcja@hotelstyl70.pl +48 32 449 30 00
  • Jesienno-zimowe menu Restauracji Styl 70 docenione przez eksperta

    Jesienno-zimowe menu Restauracji Styl 70 docenione przez eksperta

    Jesienne menu Restauracji Styl 70 docenione przez eksperta!

    Restauracja Styl 70 w ostatnich dniach gościła Michała Bałazego – znanego i cenionego krytyka kulinarnego, ambasadora kulinarnego Polski przy Ministerstwie Spraw Zagranicznych RP i Doradcę Kulinarnego Polski.

    Jest to ogromne wyróżnienie i docenienie pracy Szefa Kuchni, Wojciecha Krzaka, i jego zespołu a także potwierdzenie najwyższej jakości serwowanych dań. Ten wyjątkowy gość bardzo pozytywnie ocenił restaurację, zwracając szczególną uwagę na jakość, niebanalne połączenia smaków i nowatorskie podejście do tradycyjnych, polskich i śląskich potraw.
    Pełną rekomendację Michała Bałazego znajdziecie na jego profilu na FB:

    https://www.facebook.com/hotel.styl70.pszczyna/notifications/?section=activity_feed&subsection=checkin&ref=notif&target_story=S%3A_I100004008288723%3A993330384143895

    Dania, których próbował Michał Bałazy, a także wiele innych nowości znajdziecie w nowej karcie menu Restauracji Styl 70.

    Całe menu opiera się na polskiej kuchni i tradycyjnych recepturach, które dzięki Wojciechowi Krzakowi zyskały nowe, zaskakujące i przede wszystkim bardzo smaczne odsłony. Szef Kuchni tworząc nową propozycję dla gości wykorzystał sezonowe produkty w dużej mierze dostarczane przez lokalnych producentów – dzięki temu są one zawsze świeże. Część produktów posiada odpowiednie certyfikaty będące potwierdzeniem ich pochodzenia i jakości. Ponadto, chcąc sprawować pełną kontrolę na każdym etapie przygotowywania posiłków wszystkie zakwasy, marynaty i kiszonki przygotowywane są bezpośrednio przez kucharzy Restauracji Styl 70.

    Na gości od połowy listopada czekają między innymi: krupniok z żymle, wątróbka z królika z suską sechlońską, krem z pasternaku i szarej renety oraz ciekawa propozycja z kurczaka kukurydzianego. Warto skosztować gołąbków z jagnięciną, przygotowanych z kiszonej kapusty i pstrąga beskidzkiego wędzonego bezpośrednio w Hotelu Styl 70. Dla smakoszy dziczyzny Restauracja proponuje jelenia w sosie winnym, który spełni oczekiwania najbardziej wymagających gości. W karcie pojawiły się także pyszne, rozgrzewające zupy pachnące jesienią oraz desery, które powstały z wykorzystaniem między innymi sezonowych owoców, takich jak: jabłek, gruszek czy też węgierek. Wszystko oczywiście z wykorzystaniem nowoczesnych technik gotowania, które z pewnością Was zaskoczą. Dopełnieniem jesienno-zimowej propozycji są rozgrzewające napoje – bardzo chętnie wybierane przez odwiedzających: gorąca czekolada, herbata z suszonymi owocami, napoje z imbirem i whisky. Nie zabrakło także grzanego wina i piwa, które od lat cieszą się niesłabnącą popularnością.

    Warto dodać, że rekomendacja Michała Bałazego to nie jedyny sukces jakim może pochwalić się Restauracja Styl 70 w ostatnim czasie i który wyróżnia to miejsce wśród okolicznych lokali.
    Podczas ostatniego festiwalu Restaurant Week restauracja ta zdobyła I miejsca w ocenie gości w kategoriach: najlepsze danie główne i najlepsza obsługa a także 3 miejsce na śląsku w kategorii ogólnej. Jest to bardzo duży sukces całego zespołu i motywacja do dalszej pracy. Oceniającymi byli w końcu goście Restauracji Styl 70 – to właśnie dla nich powstało to miejsce i tworzone są cały czas nowe dania, które za każdym razem wywołują tak samo pozytywne emocje.

    Już teraz zapraszamy do odwiedzenia Restauracji Styl 70 i rozsmakowania się w jesienno-zimowych nowościach!

    Restauracja Styl 70 czynna jest codziennie w godzinach 13:00-22:00.

    Pełne menu można znaleźć na www.restauracjastyl70.pl

    menu1